Omerta…

Πέσαμε από τα σύννεφα! αποκαλύφθηκε το «άβατο» σε όλο του το μεγαλείο και το κράτος εν κράτη που ονομάζεται χωριά του Μυλοπόταμου έγινε πλέον γνωστό σε όλη τη χώρα. Τα Ζωνιανά έγιναν ένα σκηνικό που θα έκανε τον γνήσιο σιτσελιάνο μαφιόζο να ντρέπεται και τον Coppola να θέλει γυρίσει τον “Σύντεκνο” ή αλλιώς τον Νονό Αλά Ελληνικά ή ακόμα καλύτερα Αλά Κρητικά.Ωραία και τώρα που ανακαλύψαμε την Αμερική τι κάνουμε;

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολλοί γνώριζαν για την κατάσταση στα Ζωνιανά και αν δεν γνώριζαν υποψιαζόντουσαν. Όμως κανείς δεν μιλούσε και δεν μιλάει. Οι μικροί από φόβο, οι «μεγάλοι» από συμφέρον. Εξάλλου, το ευρώ-Καλάζινκοφ είναι το καλύτερο υποκατάστατο του κλασικού «Καρότο- μαστίγιο». Ικανό, μάλιστα, να ρίξει μια ολόκληρη κοινωνία στην σιωπή, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον άγραφο νόμο της Omerta.  

Έτσι και αλλιώς το χασίς είναι μια πολύ επικερδής επιχείρηση παγκοσμίως και τα Ζιωγανά είναι -εν αντιθέσει πολλών νομίμων προϊόντων που εξάγει η χώρας μας- άκρως ανταγωνιστικά. Το «ζωνιανό» εξάγεται εις τα δυσμάς, φέρεται μάλιστα και ως μιας από τις καλύτερες ποικιλίες των Cofee Shops της Ολλανδίας.

Είναι πολλά τα λεφτά Σηφάκη!

Φήμες θέλουν την Porsche και την Ferrari να παρατάνε τις αντιπροσωπείες τους στο Μονακό και να ανοίγουν εργοστάσια στην Κρήτη. Κανείς δεν ανησυχεί, καθώς τις Carrera και τις Diablo οι αγρότες τις αγοράζουν από τα λεφτά των Ευρωπαϊκών Επιδοτήσεων για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Ναι και ο ουρανός είναι φούξια με ροζ πουά ελεφαντάκια.

Αλήθεια, η πολιτεία δεν γνώριζε ότι υπάρχουν χασισοφυτείες; Τόσες φωτογραφίες δεν υπήρχαν από ελικόπτερα; Όσες τέλος πάντων προλάβαιναν να τραβήξουν προτού δεχτούν τις σφαίρες των «φιλόξενων» αγροτών.

Δεν γνώριζε τα μονοπάτια από τα οποία το «μυρωδάτο» έφτανε στην παραλία από όπου έφευγαν τα «Καράβια από την Κρήτη»; Μάλλον η προφανής απάντηση είναι ότι γνώριζε. Εξάλλου, πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες είναι. Όχι Αρειανοί.

Όμως, το θέμα δεν σταματάει εδώ. Το πρόβλημα είναι και κοινωνικό. Καλύπτει, δε, το σύνολο της ελληνικής περιφέρειας. Αφορά το πρόβλημα της δύσκολης οικονομικής επιβίωσης της αγροτιάς -και αυτό ευθύνη της Πολιτείας είναι βασικά- και από την άλλη την προοπτική του εύκολου κέρδους.

Όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε μια δύσκολη αγροτική δουλειά με αβέβαιο μέλλον και σε μια δουλειά όπου τα λεφτά είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά και σχεδόν σίγουρα. Τότε πολλές φορές -δυστυχώς- δεν υπάρχει πραγματικό δίλλημα.

Φτάνεις σε σημείο να βλέπεις παιδιά να οπλοφορούν και να οδηγούν αγροτικά και τζιπ αμέσως μόλις το ύψος τους είναι αρκετό για να μπορούν να πατήσουν το γκάζι. Να παρατάνε το σχολείο, κάτι που διογκώνει το πρόβλημα- και να ασχολούνται με πλήθος παράνομες δραστηριότητες. Το χειρότερο, δε, είναι ότι όλα αυτά γίνονται από κάτω από το φάσμα μιας «παλικαριάς» και μιας παράξενης και διαστρεβλωμένης αίσθησης «τιμής».

«Πουτ δε κοτς ντάουν σλόουλιιιι»

Αν κάποιος κοιτάξει την υπόθεση κάπως «αντικειμενικά» και με μια δόση χιούμορ θα ανακαλύψει ένα πάρα πολύ ωραίο Χολιγουντιανό σενάριο. Δεν του λείπει τίποτα, χρήμα, βία, ναρκωτικά, με μόνη εξαίρεση -ίσως- το σεξ.

Το απίστευτο σενάριο έρχεται να συμπληρώσει η παρέμβαση της περήφανης Ελληνικής Αστυνομίας. Δύο ημέρες μετά από την ενέδρα στα 12 αστυνομικά τζιπ που πήγαιναν για έλεγχο, ετοιμάζεται μια απίστευτη αστυνομική έφοδος στο χωριό. Λογικό δεν είναι να βρουν απλά κάτι σφαίρες και μερικές ξιφολόγχες ξεχασμένες από τον πόλεμο του 40;

Δυο ημέρες είναι υπεραρκετές για να καλυφθούν όλα τα ίχνη και τα όπλα να κάνουν φτερά. Πόσο μάλλον όταν ακόμη και το 10χρόνο στην Ξάνθη ήξερε ότι θα κάνουν έφοδο την Τετάρτη (7/11).

Το αποτέλεσμα; Η αστυνομία μας έκανε μια φανταστική επίδειξη δύναμης. Έδωσε δυναμικά το παρόν και τόνωσε απίστευτα το ηθικό μας (τους). Δυστυχώς το ουσιαστικό αποτέλεσμα ήταν μηδέν εις το πηλίκο.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη κατάσταση αντιμετωπίζεται όπως αντιμετωπίζονται τα προβλήματα ιατρικής φύσεως. Όταν έχει προχωρήσει ο καρκίνος, όποιος και αν είσαι δεν μπορείς να το γλιτώσεις, ούτε με μεταμοσχεύσεις ούτε με τίποτα. Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και αυτό το παιχνίδι φαίνεται ότι το έχουμε χάσει ήδη…

Advertisements

2 Comments

Filed under Για τα Λιονταρια, Ειναι τρελοι αυτοι οι...

2 responses to “Omerta…

 1. καλησπέρα,
  διάβασα το κείμενό σου για τον george best και επειδή σαν αύριο πέθανε θέλω να ανεβάσω ένα post για αυτόν.
  Θέλω να χρησιμοποιήσω κάποια στοιχεία που χρησιμοποιείς και να βάλω φυσικά link την ιστοσελίδα σου καθώς και να αναφέρω ότι έχω αντλήσει υλικό και από σένα.
  Ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα,
  θέλω να ανεβάσω αύριο το post,
  σε ευχαριστώ εκ των προτέρων,
  μετεωρίτης!

 2. u6211u5012u5f88u60f3u770b Peter Jackson u5927u5c0eu62cdu7684 “The Lovely Bones” u6703u662fu5982u4f55uff0cu548cu4ed6u4e4bu524du7684u4f5cu54c1u98a8u683c Click http://www.l33turl.com/pookme091715

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s